MJOLK - KIRSTEN VISDAL

STUDIE I KERAMIKK

Foto: Siren Lauvdal

 Jeg har hatt gleden av å følge Ragnhild Wik, Wik Oslo, denne høsten og sett hvordan ting har tatt form. Skatter som har kommet ut av ovnen med en tverrkulturell tilnærming av norske og japanske tradisjoner og skikker. Ikke minst har formene og ornamentikken begeistret. Midt oppi det skandinaviske blonde og rene så får vi en dose med mystikk, uforutsigbarhet og noen som tørr å leke med dekor.

Ragnhild om sin studie i keramikk:  

"Objektene jeg har laget spesielt til Mjølk Pop up Bergen har vært en studie i keramisk håndverk. En ny begynnelse inspirert av elementene jord, luft, vann og ild.

Håndlaget japansk keramikk med sitt taktile og naivistiske uttrykk, samt norsk tradisjonshåndverk og ornamentikk som alltid har fasinert meg.

Jeg har utforsket likhetene mellom japansk og norsk livsstil, arkitektur og tradisjonshåndverk. Stavkirker, karveskurd, redskaper og drage stil kombinert med japanske stupa og bento boller, seremoni og saktekultur.

Enkle former og kontraster. Matt og blankt, mørkt og lyst, fint og grovt dekorert med glasurer i forskjellige farger med uforutsigbare effekter.

Prosjektet bærer preg av lek, forming og eksperimentering og alle objektene er formet for hånd, imperfekte og helt unike".

Ragnhild Wik – WIK OSLO

www.mjolk.no