MJOLK - KIRSTEN VISDAL

STUDIE I KERAMIKK

Foto: Siren Lauvdal

 Jeg har hatt gleden av å følge Ragnhild Wik, Wik Oslo, denne høsten og sett hvordan ting har tatt form. Skatter som har kommet ut av ovnen med en tverrkulturell tilnærming av norske og japanske tradisjoner og skikker. Ikke minst har formene og ornamentikken begeistret. Midt oppi det skandinaviske blonde og rene så får vi en dose med mystikk, uforutsigbarhet og noen som tørr å leke med dekor.

Ragnhild om sin studie i keramikk:  

"Objektene jeg har laget spesielt til Mjølk Pop up Bergen har vært en studie i keramisk håndverk. En ny begynnelse inspirert av elementene jord, luft, vann og ild.

Håndlaget japansk keramikk med sitt taktile og naivistiske uttrykk, samt norsk tradisjonshåndverk og ornamentikk som alltid har fasinert meg.

Jeg har utforsket likhetene mellom japansk og norsk livsstil, arkitektur og tradisjonshåndverk. Stavkirker, karveskurd, redskaper og drage stil kombinert med japanske stupa og bento boller, seremoni og saktekultur.

Enkle former og kontraster. Matt og blankt, mørkt og lyst, fint og grovt dekorert med glasurer i forskjellige farger med uforutsigbare effekter.

Prosjektet bærer preg av lek, forming og eksperimentering og alle objektene er formet for hånd, imperfekte og helt unike".

Ragnhild Wik – WIK OSLO

www.mjolk.no

 

2atHOME

 

Vi må jo innrømme at vi inviterte oss selv, – men for en mottakelse. I en gammel stall i Gamlebyen har Ragnhild Wik etablert sitt keramikkverksted. Veldig personlig og veldig kreativt. Vi følte varmen umiddelbart. Ragnhild Wik, best kjent fra Wik & Walsøe, er nå tilbake i norsk tradisjonshåndverk og eksperimenterer med design inspirert av likheter mellom japansk og norsk ornamentikk, taktile former og kontraster. Hvert eneste objekt er formet for hånd og fremstår helt unikt med et tydelig preg av Ragnhilds lek med materialet. Etter en liten runde med kamera fikk vi servert en fantastisk lunsj. Takk for oss Ragnhild, det var nesten litt vondt å reise seg og avslutte denne hyggelige dagen.
NB: Noen av objektene kan du se på vår tolkning av The Return of Cosy på Oslo Design Fair 28.-31. januar.

GURI SANDVIK

Noen former snakker til deg umiddelbart. Guri Sandviks objekter har den virkningen.  Hun er keramiker, men objektene hennes er støpt med nesten maskinell presisjon.  Innfarget keramikk polert til perfeksjon.  Den matte overflaten på utsiden mot den glaserte innsiden gir en effektfull kontrast.

Resultatet er uendelig vakre objekter. Jeg er stolt og glad over å samarbeide med Guri.  

 

OSLO DESIGN FAIR 2016

Tendenser: The Return of Cosy

PUSTEROMMET

Hege Barnholt og Bjørn Johan Stenersen lånte produkter fra blant annet Wik Oslo til sin utstilling på Oslo Design Fair 2016: de kalte det pusterommet

"Et leverom skal være et felles pusterom. Et rom med personlighet satt sammen av gode materialer i duse og dempede naturnære farger. Usminket og ikke diktert av raske endringer, men med en nærhet til det sanselige som skaper ro og gir trygghet. Kvalitet foretrekkes fremfor kvantitet. "

Alle bilder fra Oslo Design Fair: